Topp 10 genusgrodor

Jag blir arg, men det som gör mig arg är mest att dessa problem faktiskt förekommer, och har skett under det senaste året; Genusfolkets lista är skriven av Joseph Pollak. Tack, Joseph.1

En av mina favoritpåpekanden, skriven under punkt 10:

Jag minns när jag och min pappa såg en skylt på en busshållsplats där någon hade strykit bort bokstaven b i meningen “rökning förbjuden“, så att det istället stod “rökning för juden“. Min pappa blev upprörd, kontaktade skånetrafiken och bad dem ordna detta. Jag förstod inte varför pappa blev upprörd och sa till honom att det skadar ingen, det är ett bara ett skämt.

Pappa berättade då för mig att man aldrig får vara en passiv åskådare. Vardags och smygrasism är ett sätt att göra “riktig“ rasism mer okej, så det är extremt viktigt att säga ifrån och “störa sig på det man ser“. Det var passiva åskådare som inte hindrade förintelsen att ske och det är passiva åskådare som ser till att patriarkatet upprätthålls.

  1. Missa inte en några-månader-gammal lista här.[back]
Tags: , , , , , ,
Translate to:

Leave a Reply