Maria Svelands “Hatet” och SVT:s “Fittstim”

image

Jag håller på att läsa “Hatet” av Maria Sveland, en modern bok om antifeminism. Efter att ha sett det första avsnittet av SVT:s “Fittstim”1 trodde jag naivt nog att det var modern tids första stora svenska statligt finansierade TV-backlash, men jag lärde mig nyss att (åtminstone) programmet “Könskriget” var före.

image

Det är lätt att bli arg, att tänka att det en gör inte spelar roll, men det gör det. Varje gång en tänker till, kritiserar och säger ifrån spelar roll. Och förändringar kommer. Förhoppningsvis är samtyckeslagar snart på plats, vilket bara är en av sakerna i det pågående svenska feministiska förändringsarbetet, som vi alla uppfinner, kan bidra till och deltar lika mycket till.

Dagens hit: att läsa Inga-Lisa Sangregorios artikel om SVT:s “Fittstim”.

  1. Vilket jag har skrivit om här.[back]
Tags: , , , , , , ,
Translate to:

Leave a Reply