New Yorker: 50 Shades of Antifeminism

2015-05-21_14-33

Nu anmäler vi New Yorker till RO för könsdiskriminerande reklam. Det här skrev vi bland annat i vår anmälan:"Vi ser…

Posted by Reklamera on Wednesday, May 20, 2015

Jag reagerade såhär:

Jag såg just denna post på Facebook: https://www.facebook.com/reklamera/[…]

Om ni är ansvariga för den, anser jag att ni bör ta bort den omedelbart, eftersom den är könsdiskriminerande och bidrar till dåligmående för väldigt många människor.

Hälsningar,

Niklas Pivic

De svarade såhär:

Kära Niklas,

Tack för din feedback på vår nya Censored-kampanj.

I våra fotografier efterliknar vi storyn från den prisbelönta bästsäljaren ” Fifty Shades of Grey”, vars filmatisering också har varit mycket uppskattad bland personerivår målgrupp. Vi är medvetna om att bilderna kan uppfattas som provocerande. Det har dock visat sig att vid sidan av enstaka negativa reaktioner så har dock reaktionerna övervägande varit positiva.

Vi tackar dig för dina synpunkteroch önskar dig välkommen in i en av våra butiker.

NEW YORKER
X X
Hansestraße 48
38112 Braunschweig
Germany

Fax +49 (0) 531 2135-271
E-Mail service@new-yorker.de
Internet http://www.newyorker.de
NEW YORKER Group-Services International GmbH & Co. KG
Amtsgericht Kiel, HRA 5999 KI
Geschäftsführung: Friedrich Knapp, Dr. Florian Kall, Helene Steiner, Holger Meißner

Jag svarade såhär:

Hej!

Tack för att ni svarade.

Jag förstår att en filmatisering är populär bland personer i er målgrupp; betyder “populär” något annat än att ett procentuellt antal mellan 0,000001 och 100 personer har pratat om att de aldrig kommer att se filmen, eftersom den glorifierar våldtäkt och är totalt antifeministisk? Bilderna är provocerande, men det spelar faktiskt ingen roll; de är antifeministiska, och med det menar jag att de spär på synen att kvinnor är underlägsna objekt som gärna får domineras av män – det finns inte en enda dominerad man i era bilder, vilket ni inte bör försöka beskylla på en film eller en bok – era handlingar är ert ansvar. En kvinna med prislappar bredvid, dessutom. Detta är varken en fräsch, smart eller eggande kampanj; om ni tycker att antifeminism och våldtäktsglorifierande är “övervägande positivt”, kanske ni bör tänka om, alternativt dedikera nästa annonskampanj till något lika “provocerande”, exempelvis New Yorker-iklädda katolska präster som som trycker pojkhuvuden mot pelvis, för att visa att ni åtminstone är konsekventa (även om jag inte önskar det).

Er annonskampanj är motbjudande, och ert standardsvar äcklar mig. Att ni i er reklamkampanj använder antifeminism på denna nivå genom att fortsätta propagera en syn på kvinnor som milt sagt är vidrig och lika vettig som nazism är en sak, men att ni inte inser att ni gjort fel garanterar att jag aldrig kommer att sätta min fot i någon av era butiker.

Hälsningar,

Niklas Pivic

Godnatt.

Tags: , , , ,
Translate to:

Leave a Reply