Sverige; nazism, fascism, xenofobi. Plus ett tankeexperiment!

CaPosxqWYAAl1a_

I fredags sprang maskerade xenofober på Sergels Torg, mitt i Stockholm, där de misshandlade polis och barn:

Jag citerar Oisín Cantwell1:

I fredags kväll utsattes Sverige för någonting nytt och farligt.
En rasistisk mobb drog genom Stockholm city för att misshandla barn. Maskerade män som i ett flygblad försökte rättfärdiga sin kriminalitet genom att påstå att rättsväsendet har kapitulerat.
Kommentarsfältskrigarna gav sig ut på gator och torg med sin retorik för att skipa vad de har inbillat sig är rättvisa.

Det var en attack inte bara mot oskyldiga människor. Det var även ett angrepp mot rättsstaten. Att en polis var en av de misshandlade är ingen tillfällighet.
I pöbelns regi ingår att skapa en bild av att ordningsmakten inte lyckas skydda medborgarna mot mörkhyade mördare och våldtäktsmän.
Det är en effektiv metod: näring finns att hämta ur ledarsidors idisslande om systemkollaps och från ett politiskt etablissemang som mer och mer anammar den sverigedemokratiska berättelsen om hur Sverige ser ut.

Cantwell har även skrivit om nutida xenofobi i Sverige här, vilket jag rekommenderar att en läser.

Lisa Magnusson har skrivit denna väldigt väl uttänkta artikel om hur rasister verkar vilja skydda “svenska” kvinnor. Jag håller med henne helt. Dessutom är denna artikel, från Inte rasist men, ett väldigt relevant sammanhang rörande hur just SD hanterar kvinnor.

Från Magnussons artikel:

Dagen därpå anordnades en ”Folkets demonstration” mot flyktingars våld och våldtäkter, också den i Stockholms innerstad. Sverigedemokraterna gick man ur huse; från flera partidistrikt kom hela busslaster med folk. På plats fanns även Avpixlatskribenter, nazister från Svenska motståndsrörelsen och Nordisk ungdom samt fascister från Arktos/Motpol. TV4 beskrev tillställningen som ”asyl- och regeringskritisk”. Absolut.

Och allt detta för min skull, alltså! För jag är ju kvinna, och svensk. Jag är så smickrad. Kanske ligger det så att säga ”i blodet”, men inget gör mig tryggare än maskerade rasisthorder som slår ned barn, och demonstrationer där invandringsvänliga personer kallas ”folkförrädare”.

Glömt är nu allt tidigare groll. Som att Sverigedemokraternas officiella företrädare ostraffat kallat kvinnors frigörelse för ”horifiering”, menat att kvinnor som gör abort själva borde aborteras och – särskilt pikant i sammanhanget – sagt att kvinnor själva har ansvar för att inte bli våldtagna.

Detta har lett till skarp kritik mot hur “gammelmedia” har beskrivit ovanstående kravall…

…och så har hashtaggen #InteErKvinna2, som visar hur kvinnor tydligt påpekar att de inte har något att göra med högerextremt våld och att de “behöver beskyddas” av idioter:

Jag är INTE er kvinna. Den rasistiska lynchmobben som drog fram i Sthlm i fredags (29/1), och diverse andra rasistiska och fascistiska grupperingar säger sig föra en kamp för att skydda "vita, svenska" kvinnor. Men de talar inte för oss. Till alla vita män och pojkar som misshandlar ungdomar i mitt namn, jag är INTE er kvinna! Ingen man äger min kropp och ni har ingen rätt att gömma er bakom den. Ni får stå för er själva, tala för er själva, ni talar för nazism och högerextremism och försöker använda vita kvinnors kroppar som ursäkt för att misshandla icke-vita. Snacka om sexism och rasism i ett. Det enda vi behöver beskyddas ifrån är er. Ni äger inte mig. Ni har ingen rätt att smutskasta mig. Sluta använd mig som en ursäkt till våld, hot och rasism. Jag står inte på er sida och jag kommer aldrig någonsin bli "er kvinna"

A post shared by Amanda Larson🦋 (@aamandalarsonn) on

Detta har även lett till att #InteErMan uppstått, vilket självfallet är ett vettigt ställningstagande:

Idag är en boycott-dag!

A post shared by Marcus Folkö Müntzing (@36310099b) on

Men hur ser den andra sidan ut?

Vilka är med på att det här var en bra sak?
Det är lätt att vara en skrivbordskrigare.

Hur lätt kan livet då vara, samtidigt som en är vit och privilegierad?

OK. Dags för ett tankeexperiment:

Glöm allt vad #InteErKvinna heter, alla komplicerade och därmed jobbiga förklaringar till hur saker är som de är, skit i PK-maffian. Luta er tillbaka, och bara köp det här, en chatt med en person som jag känner (på ett sätt; hen är inte en vän). Jag är den ljusblå chatbubblan:

2016-02-02_1536_47

Skoja ba. Det är inget experiment. Det hände på riktigt. Jag har suddat ut ett namn för att skydda en person som inte har något med detta att göra, men resten i chattutdragen hände verkligen. Litet kommentarer på det ovanstående:

Tog ansvar? Exakt hur? Genom att slå oskyldiga människor? Tydligen.

Ansvar för vad, egentligen? Strunt samma. Ansvar. Ansvar. Det betyder väl…något? Visade…något? Vem vet. Ingen, kanske.

Många utnyttjade situationen. Vad vet du om det? Ren nazipropaganda, även om nazisterna inte innoverade något förutom massförintelsen; själva judeförföljelsen kommer från hundratals år tillbaka. Men strunt samma, gossar! Det är ju bara män som verkar kunna se hur bra det är med att sätta dit utlänningarna. De utnyttjar oss. Utnyttjar. Vi är utnyttjade. Som att någon stjäl pengar ur ens egna ficka, bortsett från att folk som en inte har att göra med gör det, och bortsett från att vi har våra pengar kvar.

Strunt samma att invandringen genererar mer pengar än staten ger för den; jämför detta med ekonomisk brottslighet som minst kostar samhället 5-10% av BNP, och inte betalar tillbaka något. Medan invandringen kostar 1-1,5% av BNP (och betalar sig), plus att vi behöver minst 64000 invandrade varje år, för att kunna fungera. Som plus: ekobrottslingar får sällan sona för sina brott.

2016-02-02_1539_04

Den sista raden var det enda vi kunde enas om.

Som slutinfo är denna artikel mycket bra läsning.

Och till allra sist:

  1. Härifrån.[back]
  2. Som, bland andra platser, beskrivs av DN här.[back]
Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,
Translate to:

Leave a Reply